Eerst keuken of eerst PVC vloer plaatsen? Ontdek het advies van Gemar Parket!

PVC vloeren zijn perfect voor in de keuken. Geen wonder, want dit unieke type kunststof kan goed tegen een stootje. Een keertje morsen op de vloer? Geen probleem. Een vlek gevonden? Die heb je zo verwijderd. De keukenvloer moet tegen een stootje kunnen, en PVC kan dat. Maar moet je nu eerst de keuken of eerst je PVC vloer leggen?

PVC Vloer in de keuken

PVC vloer of keuken eerst

Het is een veelgestelde vraag: moet ik nu eerst die keuken uitzoeken en plaatsen, of eerst zorgen dat ik de juiste vloer heb? Er is geen juist antwoord. Beide is mogelijk. Bij Gemar Parket hebben we wel een voorkeur. Wij adviseren altijd om eerst de keuken te plaatsen. Waarom? Dat ontdek je verderop in deze blog. Eerst moet je begrijpen wat PVC precies is.

Over PVC als materiaal PVC is de afkorting van polyvinylchloride, een uniek soort kunststof dat wordt toegepast in allerlei producten. Vloeren maar ook speelgoed, dashboards en nog veel meer wordt gemaakt van PVC. Het heeft namelijk een aantal sterke voordelen.

Voordelen van een PVC vloer in de keuken

Allereerst is PVC relatief goedkoop. Een PVC vloer kost je dus zeker niet meer dan bijvoorbeeld massief hout. Daarnaast is een PVC vloer onder de streep altijd goedkoper, juist omdat het materiaal zo lang meegaat. Een PVC vloer is uitermate duurzaam. Bij Gemar Parket durven we dat absoluut te beloven. Daarom krijg je op al onze vloeren 10 jaar garantie. Dat geldt zowel voor de vloer zelf als het leggen ervan.

PVC is bovendien onderhoudsarm en bijzonder slijtvast. Een vlek heb je zo verwijderd, een keertje vloeistoffen morsen is geen ramp. Daarom is juist dit materiaal zo gewenst in de keuken. Het materiaal absorbeert geen vocht en is bovendien goed te combineren met de hitte van vloerverwarming. Onderhoud bestaat uit niet meer dan stofzuigen en dweilen als je vuil ziet.

Eerst PVC vloer of keuken

Wij adviseren altijd eerst de keuken te plaatsen, hoewel je natuurlijk vrij bent in die keuze. De reden daarvoor is simpel.

Een keuken verplaats je in principe niet meer. Het is niet zo dat de keuken door de jaren heen steeds opschuift. Het is dus behoorlijk zonde om een PVC vloer onder die keuken te leggen. Dat zijn verspilde vierkante meters die je nooit meer terugziet.

De keukenvloer mooi afwerken

Ben je bang dat het eindresultaat niet mooi is als je de vloer later plaatst? Daar hebben we gelukkig iets op bedacht. Onder iedere keuken zit namelijk een plint waarmee de keuken mooi wordt afgewerkt. Wanneer de PVC vloer wordt doorgelegd tot net iets voorbij die plint dan heb je een prachtig eindresultaat.

Twijfel je toch of het handig is om eerst de keuken te plaatsen, omdat je bijvoorbeeld van plan bent in de toekomst de keuken een stukje op te schuiven? Dan kun je het beste een aantal pakken PVC extra bestellen en die op zolder bewaren. Later kun je de vloer dan altijd nog uitbreiden.

PVC vloer of keuken eerst uitzoeken?

Je verwacht het misschien niet van je vloerspecialist, maar bij Gemar Parket adviseren we je om eerst je keuken uit te zoeken en daarna pas de vloer. Dat geldt ook voor een badkamer of toilet. De keuken is een grote uitgave en belangrijker voor het eindresultaat. Een PVC vloer vinden die mooi aansluit op je nieuwe keuken is makkelijker dan andersom.

Twijfel je welke vloer mooi bij je nieuwe keuken staat?

Bij Gemar Parket adviseren we je graag over de mogelijkheden. We hebben een interieurstylist in huis om je te helpen een weg te vinden in alle soorten en stijlen. Of bezoek onze showroom in Eindhoven, Rosmalen (Den Bosch) of Helmond en bekijk alle opties met eigen ogen. Er is van alles mogelijk!