Onderhoud van een PVC vloer. Een PVC-vloer is niet alleen een stijlvolle keuze voor je interieur, maar ook een duurzame en praktische optie. Om ervoor te zorgen dat je PVC-vloer langdurig mooi blijft, is het essentieel om de juiste onderhoudsmaatregelen te nemen. In deze blog delen we enkele waardevolle tips waarmee je je PVC-vloer in topconditie kunt houden.

Onderhoud pvc vloer

‌Tips bij het onderhoud van uw PVC Vloer.

  • Regelmatig stofzuigen en vegen: Om stof, vuil en losse deeltjes te verwijderen, is regelmatig stofzuigen of vegen van je PVC-vloer van groot belang. Gebruik een zachte borstel of een stofzuiger met een parketborstel om krassen te voorkomen.
  • Dweilen met een mild reinigingsmiddel: Om je PVC-vloer grondig schoon te maken, gebruik je een goed uitgewrongen dweil en een mild reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor PVC-vloeren. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen die de vloer kunnen beschadigen.
  • Voorkom overmatig vocht: Hoewel PVC-vloeren over het algemeen waterbestendig zijn, is het belangrijk om overmatig vocht te vermijden. Zorg ervoor dat water niet te lang op de vloer blijft liggen en veeg gemorste vloeistoffen direct schoon om vlekken te voorkomen.‌
  • Gebruik viltjes en matten: Plaats viltjes onder meubels en gebruik matten bij de ingangen om krassen en slijtage op je PVC-vloer te voorkomen. Dit beschermt niet alleen je vloer, maar verlengt ook de levensduur ervan.
  • Vermijd scherpe voorwerpen en hoge temperaturen: Om schade aan je PVC-vloer te voorkomen, vermijd je het gebruik van scherpe voorwerpen zoals naaldhakken die de vloer kunnen bekrassen. Daarnaast is het belangrijk om hete voorwerpen zoals pannen of strijkijzers niet rechtstreeks op de vloer te plaatsen.

De PVC vloer specialist in de omgeving Brabant

Door deze eenvoudige maar effectieve onderhoudstips te volgen, kun je jouw PVC-vloer in uitstekende staat houden en jarenlang genieten van de prachtige uitstraling die het aan je interieur geeft. Bent u nou op zoek naar een PVC-vloer? Kom dan een keer langs bij Gemar Parket. Hier bieden wij een breed assortiment aan in PVC vloeren in Eindhoven, Rosmalen (Den Bosch) en Helmond van hoge kwaliteit, en staan we klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer voor jouw behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.