pvc vloeren

Het kiezen van de juiste vloer voor je huis is een belangrijke beslissing. Je vloer is immers een centraal element in je interieur en beïnvloedt niet alleen de algehele esthetiek van je huis, maar ook het dagelijkse comfort en de duurzaamheid. Twee populaire opties die steeds vaker in overweging worden genomen zijn PVC-vloeren en laminaatvloeren. Beide hebben unieke eigenschappen en voordelen, maar welke is nu eigenlijk het meest geschikt voor jou? Laten we een diepere duik nemen in de wereld van PVC en laminaat om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

PVC Vloeren: Veelzijdig en Duurzaam

PVC, of polyvinylchloride, is een synthetisch materiaal dat in de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen als vloerbedekking. Hier zijn enkele van de voordelen van PVC-vloeren:

 1. Waterbestendigheid: PVC is van nature waterbestendig, waardoor het ideaal is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Zelfs als er per ongeluk water gemorst wordt, zal een PVC-vloer niet kromtrekken of beschadigd raken.
 2. Duurzaamheid: PVC-vloeren zijn bijzonder duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en de impact van dagelijks gebruik. Ze behouden hun uitstraling, zelfs in drukbezochte huishoudens.
 3. Onderhoudsgemak: Het schoonmaken van een PVC-vloer is eenvoudig. Regelmatig vegen en af en toe dweilen is meestal voldoende om de vloer in topconditie te houden.
 4. Geluidsabsorptie: PVC-vloeren kunnen geluiden dempen, wat resulteert in een rustiger en comfortabeler leefomgeving.
 5. Verscheidenheid in Ontwerpen: PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, inclusief houtnerf, steen, tegels en zelfs moderne abstracte patronen. Je kunt de look van natuurlijke materialen bereiken zonder de nadelen ervan.
 6. Installatiegemak: PVC-vloeren zijn vaak voorzien van een kliksysteem dat een eenvoudige installatie mogelijk maakt, zelfs voor doe-het-zelvers.
 7. Milieuvriendelijk: Veel PVC-vloeren zijn vervaardigd met milieuvriendelijke materialen en zijn recyclebaar.

Hoewel PVC-vloeren tal van voordelen bieden, is het belangrijk om te overwegen dat de kwaliteit van PVC kan variëren, en sommige goedkopere opties kunnen minder duurzaam zijn dan andere.

Laminaatvloeren: Een Betaalbare Stijlvolle Optie

Laminaatvloeren zijn al lang een populaire keuze vanwege hun betaalbaarheid en aantrekkelijke ontwerpmogelijkheden. Hier zijn enkele van de voordelen van laminaatvloeren:

 1. Betaalbaar: Laminaatvloeren zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan veel andere vloeropties, waardoor ze een budgetvriendelijke keuze zijn voor veel huiseigenaren.
 2. Veelzijdigheid in Ontwerp: Laminaat is verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, waaronder hout, steen, tegels en zelfs abstracte patronen. Dit maakt het mogelijk om de gewenste uitstraling voor je huis te kiezen.
 3. Onderhoudsgemak: Laminaatvloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen minimaal onderhoud. Veeg regelmatig en dweil indien nodig.
 4. Installatiegemak: Laminaatvloeren worden vaak geleverd met een kliksysteem voor eenvoudige installatie. Hierdoor kunnen sommige mensen ze zelf installeren.
 5. Duurzaamheid: Hoogwaardige laminaatvloeren kunnen behoorlijk duurzaam zijn, maar ze zijn over het algemeen gevoeliger voor krassen dan PVC-vloeren.
 6. Milieuvriendelijk: Sommige laminaatvloeren worden geproduceerd met gerecyclede materialen en zijn dus milieuvriendelijker.

Welk Vloertype Moet Je Kiezen?

Het kiezen tussen PVC en laminaat hangt af van je specifieke behoeften, voorkeuren en budget. Hier zijn enkele overwegingen:

– Gebruik en Locatie: Als je een vochtige ruimte zoals de badkamer wilt bedekken, is PVC vaak de betere keuze vanwege de waterbestendigheid. Laminaat kan echter goed werken in drogere ruimtes zoals woonkamers en slaapkamers.

– Budget: Laminaat is doorgaans goedkoper in aanschaf, maar de prijs kan variëren afhankelijk van de kwaliteit en het ontwerp. PVC-vloeren kunnen duurder zijn, maar bieden voordelen zoals waterbestendigheid en duurzaamheid.

– Onderhoudsgemak: Beide vloeren zijn eenvoudig te onderhouden, maar PVC kan beter geschikt zijn voor huishoudens met kinderen of huisdieren vanwege de waterbestendigheid en krasbestendigheid.

– Stijlvoorkeur: Beide vloeren bieden een scala aan ontwerpmogelijkheden, dus kies de optie die het beste past bij je interieurstijl en persoonlijke voorkeur.

– Installatie: Overweeg of je de vloer zelf wilt installeren of dat je professionele hulp nodig hebt. Sommige PVC- en laminaatvloeren hebben eenvoudige kliksystemen voor doe-het-zelf installatie.

Duurzaamheid: Hoewel beide vloeren duurzaam kunnen zijn, is PVC meestal beter bestand tegen water en vocht, wat het ideaal maakt voor vochtige omgevingen.

Conclusie

PVC- en laminaatvloeren bieden aantrekkelijke voordelen, maar de keuze tussen de twee hangt af van je individuele behoeften en prioriteiten. Overweeg je levensstijl, budget, esthetische voorkeuren en de specifieke eisen van de ruimte waarin je de vloer wilt installeren bij het maken van je beslissing. Ongeacht je keuze, met de juiste zorg en aandacht kan zowel PVC als laminaat een prachtige en functionele vloeroplossing bieden voor je huis.

Bij Gemar Parket bieden we een breed assortiment aan PVC vloeren in Eindhoven, Rosmalen (Den Bosch) en Helmond van hoge kwaliteit, en we staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer voor jouw behoeften en budget. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.