Parket vloeren

Welkom bij Gemar Parket, jouw specialist in hoogwaardige parketvloeren. Of je nu een klassieke uitstraling wilt creëren of een moderne, strakke look nastreeft, een parketvloer biedt veelzijdigheid en tijdloze elegantie. In deze blogpost bespreken we de voordelen van parketvloeren, de verschillende soorten die beschikbaar zijn, en hoe je de perfecte parketvloer kiest voor jouw woning. Lees verder en ontdek waarom een parketvloer de ideale keuze is voor jouw interieur.

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer is een houten vloer die bestaat uit meerdere lagen massief hout, meestal in een specifiek patroon gelegd. Deze vloeren zijn geliefd vanwege hun natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en het vermogen om warmte en karakter toe te voegen aan elke ruimte. Parketvloeren kunnen variëren van traditioneel tot eigentijds, afhankelijk van het legpatroon en de afwerking.

Voordelen van een parketvloer

 1. Tijdloze schoonheid: Parketvloeren hebben een klassieke uitstraling die nooit uit de mode raakt. Het natuurlijke houtpatroon en de warme kleuren passen perfect in zowel moderne als traditionele interieurs.
 2. Duurzaamheid: Een goed onderhouden parketvloer kan tientallen jaren meegaan. Dankzij de massieve houtlagen is parket bestand tegen slijtage en kan het meerdere keren worden geschuurd en opnieuw afgewerkt.
 3. Waardevermeerdering: Een parketvloer kan de waarde van je woning verhogen. Potentiële kopers zien een hoogwaardige houten vloer vaak als een pluspunt, wat je huis aantrekkelijker maakt op de markt.
 4. Onderhoudsgemak: Hoewel parketvloeren enige zorg vereisen, is het onderhoud relatief eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een vochtige doek houdt de vloer in topconditie.

Soorten parketvloeren

Bij Gemar Parket bieden we een breed assortiment aan parketvloeren, elk met unieke eigenschappen en esthetiek. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Massief parket: Dit type bestaat volledig uit massief hout en biedt een authentieke en luxe uitstraling. Massief parket kan meerdere keren worden geschuurd, wat de levensduur aanzienlijk verlengt.
 2. Lamelparket: Lamelparket, ook wel samengesteld parket genoemd, bestaat uit meerdere lagen hout, met een toplaag van massief hout. Dit maakt het minder gevoelig voor vocht en temperatuurwisselingen, waardoor het ideaal is voor vloerverwarming.
 3. Visgraat parket: Een visgraat patroon voegt een vleugje elegantie en verfijning toe aan elke ruimte. Dit klassieke legpatroon is perfect voor woonkamers en eetkamers, waar je een statement wilt maken.
 4. Hongaarse punt: Vergelijkbaar met visgraat, maar met een subtiel verschil in hoek, biedt de Hongaarse punt een moderne twist op een traditioneel ontwerp.

Hoe kies je de perfecte parketvloer?

Het kiezen van de juiste parketvloer voor jouw huis kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie maak je een weloverwogen beslissing. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

 1. Stijl en interieur: Overweeg de bestaande stijl en het kleurenpalet van je interieur. Een lichte parketvloer kan een ruimte groter en luchtiger doen lijken, terwijl een donkere vloer warmte en diepte toevoegt.
 2. Ruimte en gebruik: Denk na over waar je de parketvloer wilt installeren. Voor drukbezochte gebieden zoals de hal of de keuken is een duurzame en slijtvast type parket aan te raden. Voor slaapkamers kun je kiezen voor een zachtere, meer esthetisch gerichte optie.
 3. Onderhoud: Overweeg hoeveel tijd je bereid bent te besteden aan onderhoud. Massief parket vereist mogelijk meer zorg dan lamelparket, maar kan langer meegaan.
 4. Budget: Parketvloeren variëren sterk in prijs, afhankelijk van het type hout, de afwerking en het legpatroon. Bepaal je budget van tevoren en bespreek de mogelijkheden met onze experts bij Gemar Parket.

Onderhoud van je parketvloer

Een parketvloer vereist regelmatig onderhoud om zijn schoonheid en duurzaamheid te behouden. Hier zijn enkele tips:

 1. Regelmatig schoonmaken: Stofzuig of veeg je vloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een zachte borstel om krassen te voorkomen.
 2. Bescherm tegen vocht: Hout en vocht zijn geen goede combinatie. Vermijd overmatig water bij het schoonmaken en plaats matten bij ingangen om vocht en vuil buiten te houden.
 3. Schuren en lakken: Afhankelijk van de slijtage kan je parketvloer om de paar jaar een nieuwe laklaag nodig hebben. Dit helpt om krassen en beschadigingen te verwijderen en de vloer er als nieuw uit te laten zien.

Waarom kiezen voor Gemar Parket?

Bij Gemar Parket staan kwaliteit en klanttevredenheid voorop. Onze vloeren zijn zorgvuldig geselecteerd en we hebben een breed assortiment aan stijlen en afwerkingen om aan elke smaak en elk budget te voldoen. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen bij elke stap van het proces, van het kiezen van de juiste vloer tot de installatie en het onderhoud.

Conclusie

Een parketvloer is een prachtige en duurzame keuze voor elke woning. Of je nu houdt van de klassieke uitstraling van visgraat of de moderne elegantie van lamelparket, bij Gemar Parket vind je altijd de perfecte vloer die aan jouw wensen voldoet. Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie en professioneel advies. Laat Gemar Parket je helpen om je huis om te toveren met een prachtige parketvloer!

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen de perfecte parketvloer te vinden voor jouw huis!